donderdag 9 april 2009

een kunstige kindermoordenaar

LONDEN - Een papiersculptuur, die tentoongesteld is in de Royal Festival Hall in Londen, blijkt te zijn gemaakt door een kindermoordenaar. Dat heeft The Times donderdag gemeld.

Colin Pitchfork verkrachtte en vermoordde twee schoolmeisjes, waarvoor hij in 1988 levenslang kreeg. Hij zit gevangen en gebruikt zijn artistieke talent als poging om eerder vrij te komen. Pitchfork was destijds de eerste moordenaar ter wereld die is veroordeeld met behulp van genetisch bewijsmateriaal.

Pitchfork maakte het kunstwerk Bringing Music to Life met bladmuziek van Beethovens negende symfonie met daarin het beroemde koor Alle Menschen werden BrĂ¼der. De concerthal heeft er ongeveer 1500 pond (ruim 1650 euro) voor betaald, waarvan de helft naar Pitchfork gaat.

De gedetineerde kunstenaar maakte het miniatuurorkest in de Frankland gevangenis in Durham. In een bijschrift bij het kunststuk schrijft hij: „Zonder deze kans om onze kunst tentoon te stellen, zouden we in onszelf opgesloten zijn, net zoals de muren ons lichamelijk opsluiten.”
(bron:telegraaf.nl)

.