zondag 12 april 2009

Nieuwe aanwijzing in moord NICKY VERSTAPPEN

MAASTRICHT - Politie en justitie hebben met behulp van nieuwe technieken een nieuw DNA-spoor gevonden op het lichaam van de bijna elf jaar geleden vermoorde Nicky Verstappen uit Heibloem.
Dat zei een woordvoerster van het Openbaar Ministerie (OM) in Maastricht zondag in reactie op informatie uit het misdaadprogramma van Peter R. de Vries.


De toen 11-jarige Nicky Verstappen kwam door een misdrijf om het leven tijdens een jeugdkamp op de Brunssummerhei. De kans is aanwezig dat het nieuwe spoor door de dader is achtergelaten, maar dat is nog helemaal niet zeker, benadrukt het OM. Er is volgens justitie weer „een sprankje hoop” op het alsnog achterhalen van de dader.

Eerder werd al van een groep mannen DNA afgenomen om te kijken of die overeen kwam met eerder gevonden sporen op het lichaam van Nicky. Dat bleek niet het geval. Justitie gaat deze mannen nu opnieuw vragen hun DNA af te staan. Hun eerder verkregen materiaal is namelijk volgens de regels vernietigd. Ook gaat het OM andere mannen vragen om een monster van hun erfelijk materiaal voor het onderzoek beschikbaar te stellen.

De politie hield in totaal vijf verdachten aan, die allen wegens gebrek aan bewijs zijn vrijgelaten. Twee van de vijf zijn inmiddels overleden.

(bron:telegraaf.nl)

.